/ netinfo
В СУ „Васил Левски“ се проведе работна среща в широк формат относно координиране на предстоящите дейностите по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Частна детска градина “ДЪГА - РУСЕ” отваря врати през септември

Заместник-областният управител на област Русе г-н Валентин Колев откри срещата, като отчете основни моменти от работата през предходната година и някои от трудностите, както са били срещани. Той подчерта необходимостта да бъдат синхронизирани действията на всички институции, за да бъдат избегнати затрудненията и с минимален ресурс да бъдат реализирани по-добри резултати, като основна цел и грижа е превенцията от отпадане и задържане на децата в образователната система, а така също постигането на постоянство и устойчивост в този процес.

В подробна презентация, г-жа Боряна Петкова, старши експерт по организация на средното образование в Регионалното управление на образованието в Русе, запозна присъстващите с реализираните до момента дейности, както и с конкретните отговорности и ангажименти, които следва да бъдат реализирани след 20 август тази година от всички институции, които имат разписани задължения по реализирането на Механизма.

Доброволци от 8 държави участват в Русенския карнавал

За област Русе, екипите за обхват са определени със Заповед на началника на РУО Русе, както следва: община Борово – 3, община Бяла – 3, община Ветово – 3, община Две могили – 3, община Иваново – 4, община Русе – 9, община Сливо поле – 3 и община Ценово – 4.

Експерт от РУО представи новостите в Информационната система за реализация на Механизма, начина на работа и отговори на конкретни въпроси, свързани с платформата. В срещата участваха представители на образователните институции (училища и детски градини), общините на територията на областта, Регионалната дирекция за социално подпомагане, Областната дирекция на МВР, експерти от РУО и Областна администрация.