/ iStock/Getty Images
Улица "Паркова" в Разград отново ще стане пешеходна зона, съобщиха от Общината.

Въвеждат синя зона в Разград

От 10 месеца след решение на Общинския съвет улицата бе еднопосочна, но срещу това положение в Община Разград бе внесена подписка от 231 граждани с искане за възстановяване на предходното правно положение на участъка.

писмото на Инициативния комитет се посочва, че ул. "Паркова" е главна, ежедневна пешеходна артерия за жителите на Разград при преходът им към градския парк, като същата се ползва предимно и най-вече от млади семейства, майки с малки деца, хора от "третата възраст", велосипедисти и не на последно място от учащите в основно училище "Васил Левски", обясни зам.-кметът Мирослав Грънчаров.

Инвестират над 1 580 000 лева в ремонт на булевард в Разград

Той заяви, че общинската управа споделя изцяло мнението на хората, че разрешаване на свободното движение на моторни превозни средства по улицата, ще създаде предпоставки за повишаване в пъти на риска от настъпване на нежелани пътно-транспортни произшествия с деца, които са основните участници в движението там.

Зам.-кметът увери, че съвместно с контролните органи на МВР общината ще предприеме по-строг контрол в участъка. По думите му е планирано поставяне на камера на Дома на учителя и санкциониране на нарушителите на правилата за движение в района.