/ iStock/Getty Images
Община Разград ще инвестира над 1 580 000 лева в ремонт на булевард "Априлско въстание", съобщиха от Общината за започналите строително-монтажни работи по един от основните булеварди.

Към момента работниците от фирмата-изпълнител извършват технологично фрезоване на шосето в южната лента от кръстовището с пътя за Попово до кръстовището с ул. "Перистър". По време на ремонта движението по булеварда няма да се спира, а част от фрезованата смес ще се използва за временно запълване на по-големите дупки от северното платно.

Ремонтират основни улици в Разград

Ще се работи на участъци между кръстовищата, докато се стигне до крайната точка - до кръстовището с ул. "Пета" до Автогарата. Сред фрезоването и асфалтирането на южната лента, се започва работа по северната и по участъка от ул. "Странджа".

Обект на интервенция са общо 2800 метра пътен участък. Срокът за изпълнение на строителните работи е 90 дни, но от фирмата-изпълнител на ремонтните работи се надяват да приключат по-рано.

Средствата за ремонта на бул. "Априлско въстание" са отпуснати от Министерския съвет. По-рано тази година със средства от общинския бюджет бе извършен ремонт на част от бул. "Странджа", където е изградено и кръгово кръстовище.