/ ThinkStock/Getty Images
На 1 и 2 ноември в хотел Лес, Филиал - Разград на Русенския университет ще бъде домакин на традиционната научна конференция с международно участие под наслов „Нови индустрии, дигитална икономика, общество - проекции на бъдещето II”, съобщиха от Общината.

В навечерието на Деня на будителите децата от две разградски училища гледаха капанска сватба (СНИМКИ)

Този ежегоден научен форум е под патронажа на кмета на Община Разград и се организира съвместно със Съюза на учените в България - клон Разград, Регионален академичен център на БАН  Разград, ЕИЦ - Европа Директно - Велико Търново, Ротари клуб-Разград, Дом на науката и техниката.            

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени 3  пленарни и 55 секционни  доклада с актуална научна и производствена тематика от водещи специалисти от страната и чужбина. Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на Русенския университет.

Младежки фестивал "Цветна фурия" се провежда в Разград

Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от Университети в София, Бургас, Пловдив, Варна, Ямбол, Стара Загора. В работата на конференцията ще вземат участие  и учени от чужбина - Украйна, Македония, Румъния, Молдова, Хърватска, Русия.

С голяма част от тях преподавателите от Филиал - Разград работят в общи научни проекти. В заседанията на конференцията ще се включат и представители на фирмите от региона, работещи в областта на тематичните направления на научния форум.