/ БТА
Община Разград очаква да събере над 2 700 000 лв. приходи по програмата за управление и разпореждане с общински имоти.

Документът беше обсъден и гласуван на януарската сесия на Общинския съвет. Най-много приходи - над 950 000 лв., са планирани от отдаване под наем на земеделска земя, свободни терени, търговски обекти и други. От продажби на имоти и парцели се очаква в хазната да постъпят повече от 930 000 лв.

Зорница Евгениева е новият зам.-кмет на Разград (СНИМКА)

Заложената в програмата сума от вещни права е 744 000 лв., а постъпленията от шестте общински имота, предоставени на концесия, са разчетени на малко над 100 000 лв. В Програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2024 година са предвидени и необходими разходи, които са в размер на над 200 000 лв.

На сесията беше приета и Стратегия за управление на общинската собственост на територията на Община Разград за периода 2024-2027 г. По време на обсъждането й възникна въпрос за намеренията относно недостроената сграда на МВР.

Кметът Добрин Добрев обясни, че се търсят инвеститори за качествено решение на този въпрос, но проблемът е във високата й балансова стойност. Той припомни, че е имало предложение за превръщането й в покрит паркинг, но това се е оказало невъзможно, тъй като конструкцията няма да издържи подобно натоварване и затова продължават да се търсят потенциални възможности за преустройване, за да се завърши сградата.
Садет Кърова, БТА