/ iStock/Getty Images
Зорница Евгениева встъпи в длъжност „Заместник-кмет по правно обслужване, управление на програми и проекти и инвестиционни дейности в Община Разград“, съобщиха от Общината..

В първия ѝ работен ден кметът Добрин Добрев я представи на началниците на отделите, които са в нейния ресор - "Правно-нормативно обслужване и обществени по ръчки", "Стратегическо планиране и проекти", „Опазване на околната среда“ и „Инвестиционни дейности“.

Новоизбраният кмет на Разград положи клетва

Добрев представи основните предизвикателства в този ресор, в който той работи в предходния мандат, като обърна внимание, че в момента на преден план е стартирането на проектите и програмите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Кметът изрази увереност, че образователният ценз на новия заместник-кмет - икономическо и юридическо образование ще способства по-бързото ѝ въвеждане в работата. Той изтъкна и опита на Зорница Евгениева в провеждането на обществени поръчки.

Зорница Евгениева е завършила средното си образование в Техникума по икономика в Разград с придобита квалификация „Икономист-счетоводител“. Има бакалавърска и магистърска степени по специалността „Застраховане и социално дело“ от Стопанска академия “Димитър А.Ценов“ - Свищов, както и магистърска степен от Русенския университет “Ангел Кънчев“ по специалността „Право“.

БТА

Има и придобита квалификация „вещо лице по съдебно-икономически експертизи“ от Стопанска академия “Димитър А.Ценов“. Работила е в Дома за стари хора - в различни периоди като домакин, социален работник и касиер; в „Топлофикация - Разград“ ЕАД като технически организатор; в РЗОК – в различни периоди като кариер, технически секретар на директора.

От 2012 г. до встъпването си в длъжност в Община Разград Зорница Евгениева е финансов контрольор. От 2015 г. е и вещо лице по съдебно-икономически експертизи.  В началото на декември миналата година в длъжност като заместник-кмет на община Разград с ресор „Устройство на територията“ встъпи Хабибе Расим. 
Садет Кърова, БТА