/ БТА
Новоизбраният кмет на Разград Добрин Добрев, новите общински съветници и кметове на населени места встъпиха в длъжност и положиха клетва да работят за благоденствието на жителите на общината.

Официалната церемония бе водена от областния управител Владимир Димитров. Той пожела на всички ползотворна работа и по-малко препятствия по пътя към развитието на общината. „Надявам се в името на общото добруване да загърбите всякакви политически пристрастия и да се водите само от интереса на хората.

Жителите на общината са ви гласували доверие и през следващите четири години трябва да ги убеждавате, че не са сгрешили в избора си“, каза в обръщението си областният управител.

Председателят на Общинската избирателна комисия Ралица Костова връчи удостоверенията на новоизбраните кметове и съветници с пожеланието за успешен и ползотворен мандат.

В присъствието на граждани и гости Добрин Добрев получи от зам.-кмета Полина Иванова знаците на властта - ключът на града и кметската огърлица. „Носете с гордост огърлицата и управлявайте мъдро“, каза Иванова.

Добрев поздрави новите кметове и общински съветници и заяви, че изборите приключиха и вече е време за реални действия. „От решенията, които ще вземем през новия мандат зависи как ще се развива нашата община.

Нека бъдем единни в разрешаването на важните проблеми, да бъдем активни в търсенето и използването на финансови инструменти за подобряване на условията на живот, градоустройството и развитието на населените места“, се обърна към съветниците новият кмет.

Добрев призова всички избраници в местния парламент да работят заедно и обединени през следващите четири години в името на благото на всеки един жител на община Разград.

Доайенът сред общинските съветници Стоян Ненчев откри първото заседание на местния парламент. След тайно гласуване между предложените кандидатури на Галина Георгиева от ГЕРБ и Митко Ханчев от коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ за председател на новия Общински съвет беше избрана Галина Георгиева.

Тя благодари за гласуваното доверие и призова съветниците да положат усилия за спазване на морала и етиката през следващите четири години. „Сигурна съм, че в края на мандата всички ще се поздравим с едно успешно управление, в което сме участвали достойно, а нашите съграждани ще са доволни от резултатите, които виждат“, добави Георгиева.

Сесията продължи с избор на комисия за изработването на проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за дейността на Общинския съвет. 
Садет Кърова, БТА