Михаил Тодоров: Неудачно и неправилно е разделянето на Разград на две според районирането на сценаристите на Слави
Михаил Тодоров: Неудачно и неправилно е разделянето на Разград на две според районирането на сценаристите на Слави / Радка Минчева

Срещу предложението на сценаристите на Слави за райониране за мажоритарни избори в частта му, касаеща Разград, се обяви народният представител от ГЕРБ Михаил Тодоров.

Личното ми мнение е, че градът не трябва да се разделя две и да се включват други общини или това трябва да стане след допитване до жителите на Разград – коментира депутатът. Той нарече този вариант за райониране неудачен и неправилен.

Тодоров предположи, че за това разделяне са използвани вече действащите секционни комисии. Той прогнозира, че ако има достатъчно политическа воля районирането би могло да се приеме от парламента и за най-близките парламентарни избори. Неговата политическа партия обаче още няма позиция по този вариант за райониране – призна той, но припомни, че управляващата партия се съобразява с мнението на народа според резултатите от референдума.

Като финансист Михаил Тодоров характеризира отминалата година като успешна за България по отношение на икономическите показатели, за пример даде получаването от земеделците на плащанията за единица площ още през декември, а не в първите месеци на следващата година, това се е случило за пръв път – обясни той.