/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
Средства за изграждането на нов олимпийски басейн и за реконструкцията на стадион "Пловдив" ще гласува днес ОбС на града на тепетата.

Както Дарик вече ви съобщи, реализацията на двата проекта и сред приоритите на местната управа в следващите две години. Количествено-стойностната сметка за басейна възлиза на почти 13 милиона лева  с ДДС.

Гласуват парите за стадион Пловдив, ясна е цената и на новия олимпийски басейн

По отношение на стадион Пловдив, за изграждането на терен, писта, насипни трибуни, част от козирката на централната трибуна на сектор „А“, съблекалните, ВИП зона и места за журналисти - все изисквания за провеждане на срещи от първа лига, ще са необходими 15 млн. лева. Предвижда се на мястото на пазара до стадион „Пловдив“ да се изгради многоетажен паркинг за около 1000 коли.

На днешното заседание на местния парламент се очаква в бюджет 2019 да се предвидят 2 милиона за басейна и 300 хиляди лева за стадиона. Ще бъдат гласувани и 750 000 лева за 6-те районни администрации на Пловдив за подготовка за зимния сезон.

Освен това, съветниците ще дебатират парите, нужни за реализацията на проекта „Модър-Царевец“ и за разширението на ул. "Кукуш" в „Южен“.