/ Искра Койчева, Дарик Пловдив, архив
15 милиона лева, необходими за реконструкцията на стадион „Пловдив“ ще бъдат обсъждани на предстоящата сесия на ОбС на града на тепетата в четвъртък, тази седмица. Това заяви кметът Иван Тотев.
 
Както Дарик вече ви съобщи, реновирането на стадиона и изграждането на нов олимпийски басейн на мястото на комплекс „Младост“ са сред проектите, които управата на града на тепетата смята да реализира в следващите две години.
 
През 2019: Започват новия басейн на Младост и стадион Пловдив

Количествено-стойностната сметка за басейна възлиза на почти 13 милиона лева  с ДДС. По отношение на стадион Пловдив, за изграждането на терен, писта, насипни трибуни, част от козирката на централната трибуна на сектор „А“, съблекалните, ВИП зона и места за журналисти - все изисквания за провеждане на срещи от първа лига, ще са необходими 15 млн. лева. Предвижда се на мястото на пазара до стадион „Пловдив“ да се изгради многоетажен паркинг за около 1000 коли.
 
На заседанието на местния парламент в четвъртък ще бъдат гласувани и средства за 6-те районни администрации на Пловдив за подготовка за зимния сезон. Очаква се те да са между 100 и 200 хиляди лева.
 
Освен това, съветниците ще дебатират парите, нужни за реализацията на проекта „Модър-Царевец“ и за разширението на ул. Кукуш в „Южен“.