/ Община Пловдив
Оригинални стенописи, свалени от сгради - паметници на културата в Южна България, са открити при проверка в къща на ул. „Петко Р. Славейков“ 32, известна като къщата на Хаджи Драган Калофереца в Пловдив.

Поставиха три от колоните от Римския форум (СНИМКИ)

Затова кметът на район „Централен“ в града на тепетата Георги Стаменов сезира Министерството на културата. В постройката, която в момента е частна собственост, се е помещавал и филиал „Тракия“ на тогавашния Национален институт за паметници на културата.

Община Пловдив

Комисия отива на адреса по сигнал за рушаща се сграда. В дървени шкафове на приземния етаж откриват стелажи, върху които са поставени фрагменти от фрески, рисувани върху сгради и църкви-недвижими културни ценности.

Проектите на Пловдив 2019 - начало и финал

Сред тях са стенописи от църквата в с. Енина, метоха в Асеновград, къща „Аргириади“ , Копринковата къща в Карлово, Павловата къща в Калофер, Джамовата къща в Брацигово,

Община Пловдив

Ориенталската сладкарница на Джумая джамия, Мулетаровата къща в Пещера и от сгради в Старинен Пловдив на ул. „4-ти януари“, ул. „Артин Гидиков“ , ул. „Петко Р. Славейков“,  ул. „Стамат Матанов“ , ул. „Васил Кънчев“, от Стара Загора, Долно градище и други, които все още не се идентифицират.

Археологически находки бяха разкрити при изкопни дейности в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

От администрацията на "Централен" имат намерение след реставрацията на стенописите те да бъдат експонирани в изложба.