район Западен
район Западен / район Западен
Ученици от основно училище „Елин Пелин“ в Пловдив изнесоха истински урок по родолюбие. В залата на районното кметство в „Западен“ те представиха сцена от театралната постановка „Хъшове“ по Иван Вазов. Домакин на талантливите деца бе кметът на района Димитър Колев.

Учениците от 7 „А“ клас от „Елин Пелин“ представиха фрагменти от тежкия живот на хъшовете във Влашко – будните български емигранти, разпалили борбата за освобождението на България от османска власт. Пред препълнената зала в районното кметство, малките таланти съживиха образите на известните герои Странджата, Бръчков, Македонски, Владиков. 

„В забързаното ни ежедневие, като че ли патриотичното чувство на българина понякога позадрямва малко, а съхраняването на традициите и възраждането на националното самосъзнание са сред приоритетите в работата на преподавателите в нашето училище“, заяви директорът на „Елин Пелин“ Таня Вангелова. В края на постановката тя раздаде грамоти на учениците и учителите, направили възможно реализирането на прекрасната пиеса. Накрая всички присъстващи извиха дълго българско хоро.