/ БГНЕС
Строителен бизнесмен изнудвал друг предприемач за пари и го заплашил с убийство. Драмата се разиграла в периода от 9 март 2018 допреди два дни, съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Задържаха рекетьори, изнудвали с голи снимки богати жени

Магистратите са повдигнали обвинение на 46-годишния бизнесмен за изнудване, придружено със заплаха за убийство,
уточниха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив. 

46-годишният мъж е обвинен в това, че при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е принудил  другия строителен предприемач – 51-годишен мъж, чрез заплахи да му даде 74 000 лева, като му причинил имотна вреда в размер на 25 600 лева. Изнудването било придружено със заплаха за убийство.

Заради силен шум: Мъж заплаши с убийство строител

До момента е установено, че обвиняемият бизнесмен и потърпевшия предприемач имали търговски взаимоотношения в строителния бранш. Те изграждали заедно в Пловдив обект с офиси и магазини.

След като прекратили общата си работа, 46-годишният строителен бос заявил на колегата си, че му дължи 74 000 лева. Предприемачът отричал да има  финансови задължения към съдружника си.

В продължение на почти две години първият бизнесмен многократно се обаждал на другия, като го карал да събере и да му предаде исканите пари. Освен това му се заканвал със саморазправа и заявил, че „следващата им среща ще е кървава“. Отправял и други заплахи за живота му.

Изправят пред съда мъж, заплашвал многократно съпругата си с убийство

В резултат на заплахите, потърпевшият бизнесмен дал на бившия си съдружник пари на обща стойност 25 600 лева. Най-накрая решил да подаде сигнал в полицията и на 21 декември предприемачът е задържан от служители на МВР за 24 часа. Арестът му е удължен за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Повдигнаха обвинение на лихвар, срещу заемите си взимал имотите на длъжниците

Днес по искане на Окръжна прокуратура-Пловдив съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Тя може да бъде обжалвана в тридневен срок
пред Апелативния съд.