Стефан Стоянов: Признанието на Financial Times е оценка за работата на администрацията
Стефан Стоянов: Признанието на Financial Times е оценка за работата на администрацията / Фейсбук
Стефан Стоянов: Признанието на Financial Times е оценка за работата на администрацията
91203
Стефан Стоянов: Признанието на Financial Times е оценка за работата на администрацията
  • Стефан Стоянов: Признанието на Financial Times е оценка за работата на администрацията

Не съм очаквал да получа това престижно признание. Приемам го като оценка за работата на администрацията в Пловдив, промените в които участвахме и успяхме да стартираме в последните 5 години. Разбира се, то е и голяма отговорност“. Така коментира за Дарик зам.-кметът Стефан Стоянов номинацията си в класацията New Europe 100 на Financial Times за 100-те най-изявени иноватори в Централна и Източна Европа, където България е представена общо от 4 личности, една от които самият той, които имат своя принос за промяната на Централна и Източна Европа.

Пловдив се наложи като индустриален център и водеща аусторсинг дестинация. Въведохме редица иновации и политики в образованието. Превръщането на града в туристически център и спечелването на титлата „Европейска столица на културата“ промениха тотално имиджа на Пловдив и са едни от големите успехи на администрацията“, подчерта Стоянов.

Това ни помага да привличаме повече бизнеси, които да създадат работна ръка“, коментира още той.

Номинираните в New Europe 100 на Financial Times са от средите на политиката или бизнеса и се отличават с иновативни подходи в областта си, развитие на предприемачество и необичайни подходи към съществуващите проблеми. Целта на класацията е да се повиши профила на водещи световни лидери в развиващите се европейски страни и да се изградят връзки с тези в авангарда.

Претендентите бяха избрани от Res Publica, списание базирано във Варшава, Google, Вишеградския фонд за насърчаване на интеграцията в рамките на Централна Европа и Financial Times.

Какво още каза за Дарик зам.-кметът Стефан Стоянов, чуйте в звуковия файл.