Пловдив с представител в класацията на Файненшъл таймс за Новите 100 личности променящи Централна и Източна Европа.
Пловдив с представител в класацията на Файненшъл таймс за Новите 100 личности променящи Централна и Източна Европа. / Дарик радио, Пловдив, архив

Financial Times, Res Publica, Google и Visegrad Fund публикуваха третия годишен списък за Централна и Източна Европа с личностите и организациите, които променят тези региони. Те са от средите на политиката или бизнеса и се отличават с иновативни подходи в областта си, развитие на предприемачество и необичайни подходи към съществуващите проблеми. Целта на класацията е да се повиши профила на водещи световни лидери в развиващите се европейски страни и да се изградят връзки с тези в авангарда. Претендентите бяха избрани от Res Publica, списание базирано във Варшава, Google, Вишеградския фонд за насърчаване на интеграцията в рамките на Централна Европа и Financial Times.

България е представена общо от 4 личности от 3 организации, които имат своя принос за промяната на Централна и  Източна Европа. Сред тях е зам.кметът на Пловдив  и зам.председател на УС на „Пловдив 2019“ Стефан Стоянов.