Социалната трапезария в Тракия посрещна хората с пита и еклери
Социалната трапезария в Тракия посрещна хората с пита и еклери / netinfo

Две свободни места има в списъка с хората, които ще получават топъл обяд в новооткритата социалната трапезария в СОУ „Димитър Матевски" в „Тракия". Това заяви районният кмет Гиньо Матев и допълни, че столовата ще осигурява храна на 273 нуждаещи се от квартала.

По думите му, не само пенсионери ще имат възможност да получават храна от трапезарията, но и граждани, при които средният доход на член от семейството не надхвърля 250 лева. Районният кмет искрено пожела на събралите се другата година някои от тя да не са в списъка, но не за друго, а защото са станали по-богати.

От днес до 31-ви март записаните ще имат възможност да получават безплатно по едно основно ястие и 1/6 хляб всеки делничен ден от 11 до 13 часа. Днес, персоналът на трапезарията посрещнаха хората с пита, еклери и топъл обяд. За улеснение на тракийците ще бъде изложено седмично меню и книга за мнения и предложения, в които могат да впишат изискванията си.

Общо 9 социални трапезарии отвори днес в Пловдив. В тях 2 хил. социално слаби граждани ще получават дневен порцион на стойност 1.80 лева. За трите месеца, в които столовете ще работят общината ще плати 270 хил. лева.