/ DarikNews
Отложиха делото за отстраняването на Цветелина Кънева от длъжност в Пловдивския окръжен съд
Шефката на Басейонва дирекция - Пловдив Цветелина Кънева е отведена тази сутрин от кола на Специализираната прокуратура в София за извършване там на процесуално-следствени действия по новото по разследване на корупционни практики в дирекцията, започнато от Спецпрокуратурата.

Съдът решава дали да отстрани от длъжност шефката на Басейнова дирекция

Това съобщи днес адвокатът й Делчо Джубелиев в съдебната зала на Окръжен съд - Пловдив, където преди минути бе отложено делото за отстраняване на Кънева
от длъжността директор на Басейнова дирекция. 
 
Адвокат Делчо Джубелиев

Цветелина Кънева не се яви в съдебната зала на окръжен съд Пловдив

Публикувахте от DarikNews.bg Пловдив в Петък, 28 февруари 2020 г.

Според юриста вчера, в късния следобед, Кънева е била освободена от пловдивския арест под парична гаранция от 5000 лв. Тази сутрин обаче е била отведена отново. Юристът допълни, че няма информация какво се случва с клиентката му. 

Днес в Окръжния съд съдия Веселина Семкова изчака няколко минути Кънева да дойде в залата, но след като това не се случи отложи заседанието за 17 март от 13.30 ч. и поиска от прокуратурата справка, къде се намира директорката на Басейнова дирекция, за да бъде призована. 

Отново арести в Басейнова дирекция-Пловдив, този път от спецпрокуратура (СНИМКИ)

Пред журналисти прокурорът от Окръжна прокуратура Марин Пелтеков обяви, че няма информация колко души са арестувани днес от Специализираната прокуратура и дали Цветелина Кънева е там и допълни, че е компетентен само по делото, на което е наблюдаващ прокурор. 

DarikNews

В съда се появи и синът на Цветелина Кънева Кънчо Фарид Абдо. Той поиска да каже няколко думи пред журналистите и обяви: "Аз съм млад човек  и винаги съм се чудел защо моите приятели искат да избягат от Майка България. И сега видях! Просто Майка България е там при моята майка - натисната и унищожена. Излишно, нарочно."
 
Синът на Цветелина Кънева Кънчо Фарид Абдо

 

Публикувахте от DarikNews.bg Пловдив в Петък, 28 февруари 2020 г.

Припомняме, че срещу Цветелина Кънева бе повдигнато обвинение от Пловдивската окръжна прокуратура за безстопанственост. А именно, че през периода 17 декември до 24 февруари в Пловдив, като директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив в качеството й на длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява със заплата постоянно ръководна работа и работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество в юридическо лице в сферата на държавната власт, не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното й имущество и за възложената й работа и от това са последвали значителни щети на стопанството, представляващи неплатената цена на 205 171,2 куб. метра добита вода от водовземно съоръжение и 34 122 куб. метра отведени и пречистени води на обща стойност 46 735,76 лева. 

Повдигнаха обвинение за безстопанственост на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив (ВИДЕО)

Междувременно по новото разследване на Специализираната прокуратура в Пловдив бяха арестувани общо седем души от Басейнова дирекция. Сред тях са бившият шеф на РИОСВ от 2008 година Ивайло Йотков, който в момента е началник отдел „Мониторинг, процедури водни обекти, зони за защита на водите и разрешителни в дирекция „Планове и разрешителни” в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” и още шест жени, най-вероятно служителки на дирекцията. 

Прокуратурата: Шефката на Басейнова дирекция е в ареста за длъжностно престъпление

По непотвърдена информация по същото разследване е арестуван и общинският съветник от ВМРО-БНД Стефан Послийски. Нито съратниците му в партията, нито в Общинския съвет обаче, знаят за подобен арест. Не е ясно и защо би бил арестуван той, тъй като не е служител на Басейнова дирекция. 

Предстои в понеделник на брифинг в столицата да бъдат изнесени резултати от днешните претърсвания и изземвания в Басейнова дирекция.