/ Даниела Субашева, DarikNews.bg
Нова полицейска акция се провежда в момента в Басейнова дирекция-Пловдив. Извършени са нови арести на служители, съобщи за DarikNews директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. 

Повдигнаха обвинение за безстопанственост на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив (ВИДЕО)

Той допълни, че в момента в дирекцията се провежда специализирана полицейска операция под ръководстовто на Специализираната прокуратура и Антикорупционната комисия и отказа да говори повече.

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Басейнова дирекция акция Пловдив
Даниела Субашева, DarikNews.bg

Не е ясно колко души са арестувани и какви действия се извършват в дирекцията по време на специализираната операция. Очаква се днес Окръжната прокуратура в Пловдив да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на арестуваната шефка на дирекцията Цветелина Кънева, която бе арестувана по обвинение за безстопанственост.

Прокуратурата: Шефката на Басейнова дирекция е в ареста за длъжностно престъпление

Тя бе арестувана първо за 24 часа, а след това и за 72 часа във вторник
. Според обвинението през декември 2018 година, при проверка на „Басейова дирекция“ е установено, че е извършен незаконен сондаж на територията на „Захарни заводи“ Пловдив. Издадени са две наказателни постановления по 2000 лева и парите веднага са платени.

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Оттогава не са предприети никакви мерки от служителите на Басейнова дирекция за незаконното водочерпене След това обаче, не са били предприети никакви мерки от страна на служителите на Басейнова дирекция за прекратяване на незаконното водочерпане.

Арестуваха шефа на Басейнова дирекция-Пловдив (СНИМКИ)

Установено е, че „Захарни заводи“ черпи вода от незаконен водоизточник, като по този начин ощетява държавата, тъй като не заплаща нито една стотинка за ползването на водата.

Съдът решава дали да отстрани от длъжност шефката на Басейнова дирекция

Бивш шеф на РИОСВ от 2008 година Ивайло Йотков е отведен. Бил е началник отдел „Мониторинг, процедури водни обекти, зони за защита на водите и разрешителни в дирекция „Планове и разрешителни” в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район”,