С нов парк се сдоби "Прослав"
С нов парк се сдоби "Прослав" / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Новият парк в квартал „Прослав“ беше открит официално днес от кмета на Пловдив  Иван Тотев и кмета на район „Западен“ Димитър Колев. Той се намира в близост до Основно училище „Тодор Каблешков“ и храм „Свети Атанасий“.

Пространството беше изградена за кратко време върху терена на старата сграда на детската градина в „Прослав“. Мястото, което бе запустяло и покрито с бурени, днес е неузнаваемо, коментира Колев. Върху площ от 5 декара са изградени 800 квадратни метра алеи и са монтирани детска площадка и фитнес на открито. Паркът разполага и с голяма беседка и чешма, осветен е със 17 лампи и се охранява от 14 видеокамери. Поставена е също така ограда, изградена е поливна система, а теренът е подготвен за залесяване и озеленяване. 

С нов парк се сдоби "Прослав"
Искра Койчева, Дарик Пловдив

„Благодаря на Голяма община за подкрепата, която ни оказаха. Този терен беше изключително запустял и с дружни усилия го превърнахме в истинска райска градина“, заяви още кметът на "Западен". Той допълни, че вече се работи по още един нов парк, който по проект ще се изгради на мястото на старата сграда на детска градина „Мир“.