Пловдив
Пловдив / invest.plovdiv.bg
Само трима съветника в местния парламент гласуваха против закриването на ОП „Туризъм“ в Пловдив от 1 януари, догодина, и вливането му на практика в ОИ "Старинен Пловдив".

Още миналата седмица ви съобщихме, че договорите на служителите, начело с и.д. директор Виделина Гандева, ще бъдат прекратени, а дейността и кадрите на предприятието ще бъдат пренасочени към другите структурни звена на общинската администрация.

Един от служителите в туризма ще отиде в дирекция „Култура“, двама - в общинската икономика и здравеопазване и 15 - в Общински институт „Старинен Пловдив“, научи репортер на Дарик по време на днешната сесия на ОбС. 

С разширяването на обема на дейността и функциите на общинския институт,  ще се повиши ефективността и гъвкавостта на предлаганите туристически продукти и услуги чрез създаване на по-комплексен, разнообразен и отговарящ адекватно на съвременното търсене продукт. 

Новата общинска структура ще има един директор и двама заместник- директори. Очаква се един от тях да е досегашният началник на ОИ „Старинен Пловдив“ Минко Кафтански.

Новият директор ще трябва активно да работи за предлагането на туристическите обекти на Пловдив и разширяване на системата за електронна продажба на билети или комбиниране на билети. "Ще трябва да направи, така че да предлагаме туристически услуги на по-глобално ниво", коментира по темата преди време Иван Тотев.