/ newspaper.bg
Конкурс за директор на новата общинска структура, която ще обедини ОИ „Старинен Пловдив“ и ОП "Туризъм", обявава Община Пловдив.  
 
Необходимо е кандидатите да познават новите тенденции за създаване и продаване на туристически услуги, да имат икономическо образование, за да може новата структура да бъде регистрирана като турагент, както и три години стаж за заемане на съответната длъжност, обяви кметът Иван Тотев.
 
Новият директор ще трябва активно да работи за предлагането на туристическите обекти на Пловдив и разширяване на системата за електронна продажба на билети или комбиниране на билети. Ще трябва да направи, така че да предлагаме туристически услуги на по-глобално ниво, уточни още градоначалникът.
 
По думите му, към 31 август приходите от посещения на музеите и галериите в Пловдив са в размер на 896 000 лева, което е с 200 000 повече в сравнение със същия период на миналата година.

Очакванията са утре Министерството на културата да оповести решението си за проекта за пл. "Централен" и за строежа на новата галерия на ул. "Гладстон". Ще бъдат разширени и интергираните планове за градско развитие, като към тях ще бъдат допълнени Северната индустриална зона и коритото на река Марица, каза още Тотев.