Закриват ОП "Туризъм"
Закриват ОП "Туризъм" / netinfo
Закриването на ОП „Туризъм“ в Пловдив от 1 януари, догодина, ще гласува ОбС на града. Предложението е на зам.-кмета Розалин Петков. 
 
Договорите на служителите на предприятието, начело с и.д.директор Виделина Гандева ще бъдат прекратени, а дейността и кадрите на предприятието ще бъдат пренасочени към другите структурни звена на общинската администрация – дирекция „Култура“, дирекция „Общинска икономика и здравеопазване“, Общински инспекторат Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“, които ще продължат да изпълняват неговите специфични функции и дейности, съобразно изискванията на Закона за туризма и действащите общински наредби, пише още в предложението на Розалин Петков.
 
На практика така ОП „Туризъм“ ще се влее в ОИ „Старинен Пловдив“, чийто щат ще бъде увеличен с 15 човека. Разширяването на обема на дейността и функциите на Старинен Пловдив ще повиши ефективността и гъвкавостта на предлаганите от Института туристически продукти и услуги чрез създаване на по-комплексен, разнообразен и отговарящ адекватно на съвременното търсене туристически продукт, който да му предаде цялостен и завършен вид, мотивира се от своя страна кметът на града Иван Тотев.
 
Според предложението на градоначалника, новата общинска структура ще има един директор и двама заместник- директори. Очаква се един от тях да е досегашният началник на „Старинен Пловдив“ Минко Кафтански.
 
Новият директор ще трябва активно да работи за предлагането на туристическите обекти на Пловдив и разширяване на системата за електронна продажба на билети или комбиниране на билети. Ще трябва да направи, така че да предлагаме туристически услуги на по-глобално ниво, коментира преди време Иван Тотев.