/ ThinkStock/Getty Images
В пловдивския Окръжен съд продължава делото срещу бившият кмет на Куклен Костадин Павлов и бизнес дамата Надежда Минчева, срещу които са повдигнати обвинения за рушвети, търговия с влияние и измама с документи.
 
Бизнес дама и бивш кмет на Куклен се изправят пред Темида

През 2013 г. в качеството си на и.д. кмет Костадин Павлов приел подкуп в размер на 3000 лв. с цел да набави облага в размер на 74 327 лв. за фирма „Надежда 2000“, представлявана от бизнесдамата.
 

Условна присъда получи бивш кмет на Куклен за престъпление по служба

Сумата представлява стойността на сключения едногодишен договор по обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение и за домашен социален патронаж в Куклен.
 

Бивш кмет на Куклен и бизнес дама и отново на съд заради подкуп, търговия с влияние и измама

Срещу Павлов е повдигнато и обвинение за това, че на 10 юни 2014 г. е приел от Надежда Минчева парична сума в размер на 1200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от член на комисията за провеждане на обществената поръчка.
 
Отново на същата дата, Павлов скрива ценови предложения на фирма „Надежда 2000“ с цел набавяне на облага за себе си и фирмата-доставчик и причиняване на вреда на друга фирма кандидат.
 
Тръгва дело срещу кмет и бизнес дама, обвинени в измами

Срещу Надежда Минчева са повдигнати  обвинения, затова че е подкупвала Костадин Павлов.
 
Припомням, че бизнес дамата беше подсъдима заедно с бившата кметица на пловдивския район „Централен“ Райна Петрова по дело с обвинения за рушвет и търговия с влияние, по което и двете бяха оправдани.