Тръгва дело срещу кмет и бизнес дама, обвинени в измами
Тръгва дело срещу кмет и бизнес дама, обвинени в измами / снимка: sxc.hu

Делото срещу  бизнес дамата Надежда Минчева и изпълняващия навремето длъжността кмет на Куклен Костадин Павлов тръгва днес в Пловдивския окръжен съд. Призовани са 29 свидетели и 2 вещи лица, а съдебното заседание е насрочено и за 30 септември. Подсъдимите са обвинени  в търговия с влияние, длъжностни престъпления и измами с документи за доставката на хранителни продукти. Двамата са на свобода срещу парична гаранция от по 4 000 лв.

През 2013 година Павлов получил чрез посредник подкуп от 3 000 лв., за да окаже влияние в полза на фирмата на Минчева при обществената поръчка за доставка на хранителни продукти за местната детска градина и домашния социален патронаж в града. Договорът за една година бил на стойност 74 хиляди лева, а конкурсните оферти били отворени и сравнени предварително. По-късно Павлов, като врид кмет на Куклен, упражнил влияние при определянето на изпълнител на поръчката срещу сумата от 1200 лв.

Минчева е обвинена за това, че като собственик на пловдивската фирма „Надежда-2000", е предложила подкуп на длъжностно лице. Бизнес дамата нашумя и с подобен случай в Пловдив, при който бе отстранена от длъжност кметицата на район „Централен“ Райна Петрова.