съд
съд / / / Thinkstock/Getty Images
Пред магистратите от Пловдивския окръжен съд днес се изправят бившият кмет на Куклен Костадин Павлов и бизнес дамата Надежда Минчева. Срещу двамата са повдигнати обвинения за рушвети,  търговия с влияние и измама с документи.

В качеството си на и.д. кмет Костадин Павлов е приел подкуп в размер на 3000 лв.,  след което през май, 2013 г., превишава властта и права си с цел да набави облага в размер на 74 327 лв. за фирма „Надежда 2000“, представлявана от бизнесдамата.  Сумата представлява стойността на сключения едногодишен договор по обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение и за домашен социален патронаж в Куклен.

Срещу Павлов е повдигнато и обвинение за това, че на 10 юни 2014 г. е приел от Надежда Минчева парична сума в размер на 1200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от член на комисията за провеждане на обществената поръчка.

Отново на същата дата, и.д. тогава кмет на Куклен скрива ценови предложения на фирма „Надежда 2000“ с цел набавяне на облага за себе си и фирмата-доставчик и причиняване на вреда на друга фирма кандидат.

Срещу Надежда Минчева са повдигнати  обвинения, затова че е подкупвала Костадин Павлов.