съд
съд / Снимка: Главна прокуратура
Делото срещу бившия кмет на Куклен Костадин Павлов и бизнес дамата Надежда Минчева продължава днес в Пловдивския окръжен съд. Срещу двамата са повдигнати обвинения за рушвети, търговия с влияние и измама с документи.

Като и.д. кмет Костадин Павлов е приел подкуп в размер на 3000 лв., след което превишава властта и права си с цел да набави облага в размер на 74 300 лв. за фирма „Надежда 2000“, представлявана от бизнесдамата. Сумата представлява стойността на сключения едногодишен договор по обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детско заведение и за домашен социален патронаж в Куклен.

Срещу Павлов е повдигнато и обвинение за това, че е приел от Надежда Минчева парична сума в размер на 1200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от член на комисията за провеждане на обществената поръчка.

Отново на същата дата, и.д. тогава кмет на Куклен скрива ценови предложения на фирма „Надежда 2000“ с цел набавяне на облага за себе си и фирмата-доставчик и причиняване на вреда на друга фирма кандидат.

Срещу Надежда Минчева са повдигнати  обвинения, затова че е подкупвала Костадин Павлов.

Бизнес дамата беше подсъдима заедно с бившата кметица на пловдивския район „Централен“ Райна Петрова по дело с обвинения за рушвет и търговия с влияние, по което и двете бяха оправдани.