Ученици са видели госпожа Цветкова да виси от парапета на апартамента си
Огнеборци спасиха живота на възрастна жена в Пловдив. Ученици видели жената да виси от парапета на апартамента си, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Регионална дирекция

По тревожните викове на своите възпитаници от училище "Петър Берон", госпожа Цветкова усетила, че пред очите на децата се разиграва ужасяваща драма.

Регионална дирекция

Възрастна жена се била хванала с последни сили за парапета на терасата си. Жилището, което се намира на 4 етаж на улица "Милин Камък", жената обитава сама. Грижи за нея полага дъщеря ѝ, която живее в друг квартал на града. 

Регионална дирекция

78-годишната жена страда от сериозна форма на деменция и дори не е разбрала, как се е озовала в безпомощната ситуация След потърсена помощ на тел 112, към адреса мълниеносно потегля пожарен автомобил на Първа служба.

Регионална дирекция

Регионална дирекция

Огнеборците действат мигновено - режат вратата с моторен флекс и жената усеща най-искрената и спасителна прегръдка от тях в живота си.

А ето и героите на деня: 

- командир на екипа - началник смяна 
- Иван Митев, пожарникарите: Димитър Ямалиев, Емил Аргиров, Ангел  Даскалов и Иван Рангелов. 


Безценна бе помощта и на медицинския екип от Спешен медицински център-Пловдив - доктор Каню Канев и парамедик Стефка Аджемян, както и на служителите от полицейския патрул на Второ РУ - Янков и Димов

Регионална дирекция

Огнеборците апелират към шофьорите, когато паркират по улиците на града да предвиждат място за преминаване на автомобили със специален режим на движение.

Защото от бързината на пристигането им може да зависи човешки живот!