/ Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението"
Огнеборците съветват хората с по-възрастни близки да оказват контрол, като им напомнят за сигурността при използването на електроуреди
Пловдивски огнеборци спасиха възрастна жена при пожар в жилището ѝ, съобщиха от пресцентъра на пожарната.

Вероятната причина за инцидента е късо съединение в контакт. Сигналът за пожара е подаден от съседи малко преди 20:00 часа на 8 юни.

Мъж загина при пожар в каравана

Екип огнеборци от Първа служба пристигат на посочения адрес, входната врата на жилището е заключена, а според подателите на сигнала, вътре се намира възрастна жена. Налага се пожарникарите да разбият вратата, за да изведат навън 76-годишната обитателка на силно задименото жилище.

Жената се била надишала с токсичен дим, а от силния стрес е объркана и дезориентирана. Мигновено ѝ е оказана животоспасяваща помощ - огнеборците ѝ подават въздух със специален извод, който се закачва към техните въздушни апарати.

Пристигналият на място екип на "Спешна помощ" поема пострадалата. Пожарникарите съветват при възможност хората с по-възрастни близки и роднини да оказват ежедневен контрол, като им напомнят за сигурността при използването на електроуреди.
БТА