/ район Централен
„Приказна стая“ откриха в ОУ „Кочо Честеменски“ в район "Централен". Това е специално оборудвано помещение в училището, което ще бъде използвано от децата със специални образователни потребности и техните преподаватели.

Рисунки на деца от "Централен" ще участват в изложба в новата галерия Детмаг

Стаята беше осветена, след което кметът на „Централен“ Георги Стаменов и старши експертът по организация на средното образование към РУО Пловдив Ставрев символично прерязаха лентата.

След официалната част гостите от Испания Лоурдес Ферерас и Маргарита Гарсия - педагогически съветници и консултанти на ученици със СОП от град Леон, Испания проведоха кратка дискусия с домакините относно работата с деца със СОП в България и в Испания.
 
Започна изграждането на нов паркинг в "Централен" на площ от 7 дка

„Идеята е „Приказната стая“ да наподобява домашната обстановка с отделни обособени пространства: за почивка, за музикални игри, за логопедични упражнения. Закупихме и touch  screen със специална програма за деца със СОП", каза г-жа Алдженаби на събитието.

Оборудването и е изцяло финансирано от бюджета на училището за обучението, адаптацията и изграждане на социални умения на шест ученика със СОП. ОУ „Кочо Честеменски“ кандидатства по проект на Община Пловдив “Модернизация на учебния процес“, за да дооборудва стаята с интерактивен под и 3D принтер.

„По този начин ще се визуализира учебния материал, което ще улесни усвояването му от учениците", допълва екипът на училището, което тази година ще отбележи 79 години от своето основаване.