/ DarikNews.bg
Строителният бизнесмен Стоян Ангелов, който бе обвинен в изнудване на своя съдружник за пари и в заплаха с убийство, остава в ареста. Мярката му за неотклонение бе потвърдена от Апелативния съд в Пловдив.

Ангелов обжалва определението на Пловдивския окръжен съд, с което му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Убиецът от Столипиново, строителен бизнесмен и лихвар от Пловдив искат на свобода

Строителният бизнесмен беше докаран с белезници в съда. Делото обаче се гледа при закрити врати заради използвани по досъдебното производство СРС-та. Заради това медиите и външните лица не бяха допуснати в съдебната зала.

Припомняме, че драмата се разиграла в периода от 9 март 2018 до 21 декември 2019 г., съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив. 

Строителен бизнесмен изнудвал колега за 74 000 лв., заплашвал го с убийство

46-годишният мъж беше обвинен в това, че при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е принудил  другия строителен предприемач – 51-годишен мъж, чрез заплахи да му даде 74 000 лева, като му причинил имотна вреда в размер на 25 600 лева. Изнудването било придружено със заплаха за убийство.

Заради силен шум: Мъж заплаши с убийство строител

До момента е установено, че строителният бос, който е от Пазарджик и потърпевшия предприемач имали търговски взаимоотношения в строителния бранш. Те изграждали заедно в Пловдив обект с офиси и магазини.

След като прекратили общата си работа, Ангелов заявил на колегата си, че му дължи 74 000 лева. Предприемачът отричал да има  финансови задължения към съдружника си.

Задържаха рекетьори, изнудвали с голи снимки богати жени

В продължение на почти две години първият бизнесмен многократно се обаждал на другия, като го карал да събере и да му предаде исканите пари. Освен това му се заканвал със саморазправа и заявил, че „следващата им среща ще е кървава“. Отправял и други заплахи за живота му.

Изправят пред съда мъж, заплашвал многократно съпругата си с убийство

В резултат на заплахите, потърпевшият бизнесмен дал на бившия си съдружник пари на обща стойност 25 600 лева. Най-накрая решил да подаде сигнал в полицията.

Определението на Апелативният съд е окончателно и не подлежи на обжалване.