Районен съд Пловдив
Районен съд Пловдив / dariknews.bg/ архив
Четирима застават на подсъдимата скамейка днес, за да искат Апелативният съд в Пловдив да ги пусне на свобода. Това съобщиха от пресцентъра на съда. 
Убиецът от Столипиново Румен Александров се изправя пред апелативните магистрати в 10.00 ч. Той бе освободен под гаранция от 5 000 лв. на пъва инстанция в Окръжния съд. Прокуратурата обаче внесе в съда протест срещу определението на окръжните съдии.

Убийство в "Столипиново" след скандал

Припомняме, че 24-годишният Александров беше обвинен в убийството на 26-годишния Митко Иванов на ул. "Батак" в Столипиново. На 21 декември по обяд двамата се скарали заради реплика, подхвърлена от Иванов по адрес на жената на Румен. Кавгата прераснала в бой, в разгара на който един от двамата извадил нож. В крайна сметка Митко получил смъртоносна рана, а Румен се отървал с наранявания по краката и корема. 

Жена е в основата на убийството в Столипиново

Свобода иска и строителният предприемач Стоян Ангелов от Пазарджик. Той обжалва определението на Пловдивския окръжен съд, с което спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ангелов беше обвинен в изнудване. Според прокуратурата от месец март 2018 г. до 21.12.2019 г. в гр. Пловдив, в условията на продължавано престъпление, е принуждавал собственик на търговски дружество от Пловдив, чрез заплаха за убийство, да му предаде сума от 74 000 лв. и му е причинил имотна вреда в размер на 25 600 лв.

Строителен бизнесмен изнудвал колега за 74 000 лв., заплашвал го с убийство

Лихвар, дал кредити на над 240 души също иска да излезе от ареста. Съдът ще заседава по делото, образувано по жалба на В.П. срещу отказа на Окръжния съд да промени мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Той е обвинен в това, че от 2000 г. до месец юли 2019 г. в гр. София и гр. Пловдив, в условията на продължавано престъпление, без съответно разрешение, е извършил по занятие банкови и финансови сделки – отпускал е кредити на над 240 физически лица, срещу уговорена лихва, на обща стойност 6 млн. лв., като от дейността му са причинени значителни вреди и получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 млн. лв. Освен това В.П. е обвинен и в това, че е извършил финансови операции и сделки с имущество, за което е знаел, че е придобито чрез престъпление.

Убиецът на богата пловдивчанка остава зад решетките

Съдебният състав ще разгледа и жалбата на П.Х. срещу определението на Хасковския окръжен съд, с което спрямо него е взета марка за неотклонение „задържане под стража“. Той е обвинен в опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество. При извършена щателна митническа проверка на 18.12.2019 г. служителите на ГКПП „Кап. Андреево“ са открили в управлявания от него автомобил 69 пакета канабис с общо тегло 4.5 кг. на стойност 18 000 лв.