/ DarikNews
Общо 7 са производствата за нарушена карантина в Районната прокуратурата под тепетата
Три нови досъдебни производства за нарушена карантина наблюдава пловдивската районна прокуратура, съобщиха оттам. 

Гастарбайтер наруши карантината, разхождал се в ромската махала на Калековец

Едното е срещу 47-годишен мъж, който се е върнал от Германия на 22  март, като на Летище София получил предписание от РЗИ за задължителна 14-дневна карантина, която да прекара на посочен от него адрес в Пловдив.

На 27 март 2020 г. той е бил забелязан пред входа на блока, където живеел, да пуши цигара
и бил подаден сигнал на тел. 112. Полицейските служители го предупредили да спазва задължителната карантина.

Над 230 под карантина в Асеновградско, повечето се върнали от Германия

На 20 март друг, 36-годишен мъж се върнал също от Германия, като на Летище София  е посочил адрес в   Пловдив за пребиваване за задължителна 14-дневна карантина. Днес,  на тел. 112 е получен сигнал, че той бил излязъл от дома си.

При извършена проверка полицейските служители го открили на около 300 метра от дома му, в паркиран лек автомобил заедно с друго лице, което не било под карантина.  Полицейски служители предупредили мъжа да спазва предписанията на здравните инспектори.

Прокуратурата подхвана пловдивски тираджия, не спазил карантината

Вчера, при извършена полицейска проверка, било установено, че 61-годишен английски гражданин, който трябвало да изпълнява задължителна 14-дневна карантина на адрес в гр. Пловдив, е напуснал жилището си. Той се намирал на около два метра от входа на блока, където посочил, че ще пребивава.  Полицейските служители му разпоредили да спазва предписанията на инспекторите от РЗИ. 

42-годишна от село Труд наруши карантината, хванаха я

До момента под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив се водят 7 досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина. Те са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Пловдивчанин наруши карантината, излязъл до магазина

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.