/ Община Асеновград
Един случай на нарушена карантина  е регистриран в Асеновград, съобщиха от общината в града. Карантинираният е нарушил ограничението и случаят е предаден на Районната прокуратура в Асеновград, която ще се произнесе по него. В общината е постъпил и сигнал за обект, в който не са спазени изискванията от заповедта на министъра на здравеопазването. По случая тече проверка. 

200 души под карантина в Асеновградско, 1867 - в цялата Пловивска област

За последната седмица подадените сигнали на телефона в Дежурната оперативна на общината са близо 10, а в РУ - Асеновград са около 30. Гражданите сигнализират обикновено за нарушаващи карантината или за струпали се на едно място много хора. 

36 под карантина в Асеновград, 11 са от днес
​​​​​​​
Малко над 230 души са под карантина в Асеновградско, като някои от тях се намират по селата Тополово, Лясково, Мулдава, Боянци, Стоево, Нови извор, Леново, Бачково, Златовръх, Козаново, а останалите са от града и кварталите Горни Воден и Долни Воден. С изтекла карантина са 13 души. Хората се връщат от сезонна работа или са шофьори на международни превози.

Пратиха в принудителен отпуск десетки военнослужещи от Карловската бригада

Най-голяма част от завърналите се асеновградчани е от Германия, следвана от Турция, Италия, Франция, Испания и други страни. Данните се сумират по информация от декларациите, които попълват собственоръчно самите граждани още на гранично-пропускателните пунктове (ГКПП).

Прокуратурата подхвана пловдивски тираджия, не спазил карантината

Администрацията в града е оказала съдействие на жена, чиято внучка пътува от Пловдив, за да се грижи за нея. Момичето е от Пловдив, а възрастната дама живее в Асеновград. Внучката е получила необходимите документи, за да може да посещава трудно подвижната и незряща жена, за която се грижи.