/ Община Асеновград
11 души са под карантина от днес в Асеновград, с тях хората с ограничителни 14-дневни мерки вече са 36 в града, съобщиха от общината. Два от последните случаи, поставени под карантина, са жители на село Боянци, а другите 9 са асеновградчани.

Установени са двама души, завърнали се от Испания и техен близък, транспортирал ги от Летище София. Други двама не са намерени на посочения от тях адрес, а един човек е с изтекъл карантинен период. Информацията е подадена към РУ на МВР - Асеновград. Екипи, сформирани от медицинския персонал, обслужващ училища, детски градини и ясли обхождат адресите на карантинираните лица и проверяват дали спазват условията.

3 са другите сигнали за нарушение на карантината. Единият е за жена, нарушила карантинните изисквания. Вторият - за събрали се деца в двора на училище „Никола Вапцаров”, които играят футбол, а третият - за спекулативна продажба на дезинфектанти в аптека. Получени са и 2 сигнала за нарушаване на карантината, които след проверка се оказали неоснователни.

Над 150 търговски обекта в община Асеновград са проверени от служители на РЗИ – Пловдив, РУ на МВР – Асеновград и общинска администрация. В основната си част това са магазини за продажба на булчински и абитуриентски стоки. Повечето от тях са затворени или не работят с клиенти.