/ Министерство на отбраната
Били в контакт с родителите на младеж, приет в Инфекциозното отделение на Карловската болница
Десетки служители на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово са пуснати в отпуск от командира на бригадата - бригаден генерал Деян Дешков. Това съобщи самият той пред DarikNews.

Изследват над 60 пациенти и медици от Неврохирургията на УМБАЛ „Св. Георги“ за коронавирус

Причината е, че двама от веоннослужещите са родители на 20-годишното момче, прието със съмнение за коронавирус и тежък диабет в инфекциозното отоделение на Карловската болница. 

200 души под карантина в Асеновградско, 1867 - в цялата Пловивска област

Припомняме, че момчето се е прибрало от Англия на 12 февруари, получило е диабетна криза преди два дни и е прието в МБАЛ "Д-р Киро Попов", но тъй като канантината му не е изтекла, е настанено в инфекциозното отделение. От болницата съобщиха за DarikNews, че то вероятно не е инфектирано, тъй като няма никакви симптоми. 

Младеж е със съмнение за коронавирус в карловската болница, отключил диабет

Родителите на младежа са в отпуск от 18 март. Колегите им, които са били в контакт с тях, също са пуснати в отпуск и са поставени под карантина, като списък с имената им ще бъде предоставен на РЗИ-Пловдив. Ако се окаже, че младежът е с отрицателна проба за COVID-19, те ще се върнат на работа.

Прокуратурата подхвана пловдивски тираджия, не спазил карантината

От бригадата са публикували съобщение за това и във фейсбук страницата си, посочи генералът. Той подчерта, че ако все пак пробата на момчето е отрицателна, това ще бъде едно добро упражнение за колегите му, как се действа под карантина. 
 
 
Публикувахте от DarikNews.bg Пловдив в Сряда, 25 март 2020 г.