/ БГНЕС
20-годишен младеж от карловския квартал Сушица, който се е прибрал на 12 март от Англия, е приет в Карловската болница, тъй като е проявил симптоми на коронавирус. Това съобщи във Фейсбук страницата на Община Карлово кметът д-р Емил Кабаиванов.

Бебе е прието в пловдивската Инфекциозна клиника със съмнение за коронавирус

Кабаиванов направи изявление на страницата във връзка с приемането на втория пациент
, който, по думите му, бил в добро общо състояние. Според него момчето е спазвало стриктно домашната карантина. Направената снимка на белите дробове не е установила пневмония, а резултатите от взетата проба за COVID-19 ще бъдат известни на 25 март, обяви градоначалникът.

Един нов случай на коронавирус у нас

От изявлението му става ясно, че пациентът е приет в Инфекциозното отделение на Карловската болница с превантивна цел, тъй като идва от рискова държава. В момента РЗИ - Пловдив и Районното полицейско управление в Карлово издирват контактните на пациента лица. Ако такива бъдат установени, ще им бъде наложена домашна карантина, уточнява Кабаиванов.
 

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ Във връзка с приемането на втори пациент в добро общо състояние със...

Публикувахте от Община Карлово в Вторник, 24 март 2020 г.

Пред DarikNews шефът на карловската болница д-р Христо Пелев обясни, че пациентът е бил докаран от екип на Спешна помощ директно в Инфекциозното отделение, тъй  като се е върнал на 12 март от Англия. "Карантината му е почти изтекла, той не е вдигал температура, нито има дихателна недостатъчност. Няма и пневмония", обясни д-р Пелев.

Броят на заразените с COVID-19 у нас достигна 201 (ВИДЕО)

По думите му, момчето е прието силно интоксикирано и с много висока кръвна захар. Оказало се, че вероятно заради стреса, е отключил младежки диабет. Заради това сега лекарите от инфекциозното отделение го инжектират с инсулин.

Майка на 4-годишно с пневмония в търновската болница притеснена, че не го лекуват за коронавирус

Проведени са и консултации с необходимите специалисти, тъй като карловската болница няма клинична пътека за лечение на диабет.  "Взета му е проба за COVID-19, но се очаква резултатът да излезе утре. Дано бъде отрицателен, за да можем да го транспортираме в някоя от пловдивските болници, където да получи необходимото лечение", посочи д-р Пелев.