/ ОД на МВР-Пловдив
63-годишен тираджия, който се завърнал от чужбина и е трябвало да бъде под задължителна карантина, е заловен от полицията в Пловдив.

Хванаха четирима на Руския пазар на заповедта на здравния министър за събиране на едно място

На 22 март, преди обяд на КПП на Коматевско шосе служители на Второ РУ спрели за проверка лек автомобил, управляван от тираджията. Мъжът обяснил, че се бил върнал от чужбина и отивал да разтоварва стоката от камиона.

Полицейските служители го отвели до жилището му и съставили предупредителен протокол да не го напуска в определения срок. Допълнителна проверка показала, че мъжът е влязъл през Видин с ТИР-а си преди три дни. 

Засилиха мерките в „Столипиново“ и „Шекер махала“, за да няма зарази (СНИМКИ)

Срещу него е образувано досъдебно проиводство, което се наблюдава от Районната прокуратура в Пловдив за неспазване на задължителната карантина. То е взето под  специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.
 
Съпругата на доктора от Спешното на Пълмед и две медицински сестри - позитивни за COVID-19

От прокуратурата под тепетата припомнят, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до 5 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 10 до 50 хиляди лева.