/ МВР
Хванаха четирима души на Руския пазар в Пловдив за неспазване на заповедите на министъра на здравеопазването и пловдивския кмет Здравко Димитров, издадени във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус, съобщиха от общината.  

Екип на Общинска полиция официално е предупредил четиримата мъже при проверка на Руския пазар в район "Северен". Те били  скупчени на групичка.

Общинските полицаи са  написали на нарушителите с протокол, като при повторно констатирано неспазване на заповедта те ще бъдат санкционирани и ще им се състави акт за неизпълнение разпорежданията на държавен контролен орган.

„Приканваме гражданите да спазват изискванията, както от министъра на здравеопазването, така и от кмета Здравко Димитров, тъй като това е добре за тяхното здраве“, подчерта заместник-кметът „Обществен ред“ Йордан Ставрев и поясни, че екипи на ОП „Общинска охрана“ и „Общинска полиция“ регулярно обикалят паркове, градски градини, спортни площадки, алеите на река Марица и следят за ограничаване струпването на хора на едно място.