/ iStock/Getty Images
200 души са поставени под карантина в община Асеновград, съобщиха от пресцентъра на общината. 170 от тях са в града и кварталите Горни и Долни Воден, 30 са в селата. Броят на карантинираните постоянно варира, уточняват от общината. 

Пратиха в принудителен отпуск десетки военнослужещи от Карловската бригада

Хората се връщат от сезонна работа или са тираджии към международни и български компании, които осъществяват превози от Турция, Италия, Франция, Испания, Германия (откъдето са най-голям брой) и други страни.

В Смолянско няма нови положителни проби за COVID-19, тестват трима пациенти с пневмония

Данните са по информация от декларациите, които попълват самите граждани.  Международните шофьори се карантинират за периода между курсовете, уточняват от общината. 

Изследват над 60 пациенти и медици от Неврохирургията на УМБАЛ „Св. Георги“ за коронавирус

Под карантина са поставени хора в 8 села - Мулдава, Боянци, Тополово, Нови извор, Леново, Бачково, Златовръх и Козаново. Сигнали за нарушили карантината не са постъпили в Дежурната оперативна на община Асеновград.

Прокуратурата подхвана пловдивски тираджия, не спазил карантината

Администрацията в града обаче е отреагирала на друг сигнал. Оказано е съдействие на жена, чиято внучка пътува от Пловдив, за да се грижи за нея. До тази сутрин в Пловдивска област са поставени под карантина 1867 души, съобщи областният управител Дани Каназирева.