Нова спирка в район Южен
Нова спирка в район Южен / netinfo
Приключи монтирането на поредния нов заслон на територията на "Южен" за пътниците от обществения транспорт, съобщи кметът на района Борислав Инчев. Спирката бе издигната до завод „Флавия“ и  е в непосредствена близост до хотел „Родопи“. Заслонът представлява метална конструкция с обособени места за сядане, отстрани и отгоре съоръжението е покрито с поликарбонат. Цената за изработването и монтажа е 3500 лв.

„Спирката се ползва от много работещи в индустриалната зона и необходимостта от поставянето на заслон беше огромна. Неведнъж съм виждал, че хората при дъжд  и сняг няма къде се скрият и понеже спирката е извън обхвата на голямата концесия, взех решение това да е първият заслон, който да поставим през 2017-та“, обясни Инчев.

През следващите седмици ще бъде монтирана още една нова спирка: на ул. „Пере Тошев“ в близост до МБАЛ „Света Каридад“, обяви още Борислав Инчев, като припомни, че във времето на неговото кметуване в „Южен“ са изградени още 12 заслона на ключови места.

„Още при встъпването ми в длъжност изработихме специална програма, чрез която да решим проблема с липсата на заслони на територията на района. Само една година по-късно вече няма спирки без заслон от така наречените „чакащи“, констатира кметът на „Южен“.