ОбС Пловдив
ОбС Пловдив / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Обс на Пловдив одобри отпускането на допълнителни средства на Археологическия музей в града на тепетата, заради разкриването на монументалната гробница "Малтепе" до село Маноле.
 
Бюджетът на музея за 2018-та година се увеличава с 60 000 лева. Нуждата от допълнителното финансиране идва от увеличения обем на изкопните работи, изхвърлянето и извозването на проучената пръст, както и аварийната консервация и реставрация на разкритите до сега тухлени градежи.
 
С 5 000 лева пък ще бъдат закупени и дарени на МВР Пловдив полеви тестове за наличието на кокаин, амфетамини и метаамфетамиви и опиати, с които ще бъдат проверявани шофьорите.
 
Съветниците одобриха и отпускането на 30 000 лева за изграждането на нов информационен център до Източната порта, както и 8 000 лева за реконструкция на подлеза на Чифте баня.
 
ОбС добави и 17 000 лева към бюджета на Природонаучния музей в Пловдив, който се нуждае от ремонт на приземния етаж за отстраняването на влагата и изграждане на ново помещение за съхранение на фонд "Минерали".

По предложение на зам.-кмета Димитър  Кацарски, вносител на точката за продажба на два терена в район "Западен", оценени на над 20 милиона лева, местният парламент реши да я отложи.