/ Dariknews.bg, архив
Събираемостта от местни данъци и такси има бележит ръст, коментира кметът Деян Дойнов
Местни данъци и такси
101622
Местни данъци и такси
  • Местни данъци и такси
Община Сопот е спечелила проекта „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Това съобщи кметът Деян Дойнов.

Бюджет 2019 на Сопот - амбициозен, но реалистичен

По думите му, реализацията на този проект ще даде възможност на живущите в кв. „Сарая“, и в частност на ул. „Йордан Ненов“ и пресечките й, да се радват на нова асфалтна покривка и тротоарна мрежа. Ще бъде подменено и модернизирано и осветлевието, добави кметът Дойнов.
 
Местната администрация кандидатства и по съвместна инициатива с Община Хисар. Заедно с кмета инж. Пенка Дойкова са входирали проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“.
 
Повишена е активността при футболните клубове. През юни месец за пръв път община Сопот ще бъде домакин на републикански турнир по карате-кудо. Следва превърналият се вече в традиционен ендуро шампионат на мотополигона край яз. Мурла, напомни кметът. По-късно е и международното състезание по парапланеризъм за купа „Сопот“.
 
За първи път от години Община Сопот излиза на плюс. Дават по 700 лв. за всяко новородено

Деян Дойнов отбеляза, че общината е в добро финансово състояние. Според отчетите за изпълнение на Бюджет 2019 г. към края на месец април има бележит ръст в сравнение с предишни години, каза кметът е добави, че специално за данъците за недвижими имоти събираемостта е 82%. Приблизително толкова е събираемостта и от такса „Битови отпадъци“.
 
И през тази година продължават преференциите за родители, които имат деца в детски ясли и градини или ползват услугите на детски кухни.
 
Чуйте и от приложеното аудио.