Ето как ще изглежда новата Зоологическа градина на Пловдив
Ето как ще изглежда новата Зоологическа градина на Пловдив / netinfo
Община Пловдив спечели на последна съдебна инстанция заведеното от природозащитници дело за строежа на Зоологическата градина в града. По казуса заседаваше ВАС. Така за довършването на съоръжението вече няма пречка. Очаква се това да стане до лятото на тази година.


Припомням, че според проекта пловдивският Зоокът ще е първият в България, който ще отговаря на всички европейски стандарти.

Той ще е на площ от 40 дка и в него ще има над 50 вида животни от цял свят. Мечки, камили, бизони, чакали, вълци, камилски кози, фазани, елени,  маймуни,  розово фламинго, азиатски видри, оцелоти, сурикати, сервали-хищници и други животински видове ще живеят в близка до естествената им среда.

Предвижда се в специално изградената контактна зона малките посетители да могат да се докоснат до животни като декоративни зайци, мини козлета и виетнамски прасенца. 

Кметът на града Иван Тотев вече заяви, че ако зоологическата градина отвори врати скоро, до края на годината тя ще работи без такса вход. Жестът е към пловдивчани заради проявеното в годините търпение.