Тотев : Билетът за новия зоопарк ще струва колкото билет за кино
Тотев : Билетът за новия зоопарк ще струва колкото билет за кино / Дарик архив
Тотев : Билетът за новия зоопарк ще струва колкото билет за кино
84209
Тотев : Билетът за новия зоопарк ще струва колкото билет за кино
  • Тотев : Билетът за новия зоопарк ще струва колкото билет за кино

Билетът за посещение в новостроящия се зоопарк на Пловдив ще струва толкова, колкото струва и билетът за кино. Това заяви днес кметът на града Иван Тотев, който инспектира обектът. Той бе категоричен, че точната сума предстои да бъде уточнена.

Според кмета строежът на новата зоологическа градина, която ще бъде на площ от 40 декара, върви по план и се очаква през лятото тя да отвори врати за посетители. Вече е изцяло изградена подземната инфраструктура, като се работи по изграждането на 22-та хабитата за животни и допълнителните атракции към обекта. Мястото ще разполага с 26 различни по размери езера, въздушен мост за маймуни, няколко малки рекички, площадка за деца и кафене. За по-късен етап е предвидено и място за изграждане на аквариум. За мечките, които ще разполагат с над 3 декара хабитат с езеро, специално са посадени малини и дрян.

В зоопарка, чиято стойност е за около 4.5 млн. лева, ще може да се видят още камили, розово фламинго, патагонска мара, рис, камерунска овца, сурикати, носати мечета, видри и други.

Отделно е предвидена процедура, която ще позволи на желаещи да осиновят животно от зоопарка, за което да се грижат, поемайки цялостно или частично издръжката му.

 

Предстои и залесителна акция в района в края на месец март, тъй като заради строителните дейности се наложи премахването на доста дървета.