Решението все още не е окончателно и Общината ще обжалва
Пловдивчанин осъди Общината за над 30 хиляди лева, след като дърво се стовари върху него и едва не го уби, предава NOVA.

Скандалният случай е от преди година. Тогава съпругата на потърпевшия се оплака, че в болницата са поискали да плати консумативите за операцията. Нещо, което се оказа абсолютно законно и това провокира темата трябва ли да се плащат консумативите за ортопедичните операции. 

На косъм от трагедия: Огромно дърво се сгромоляса върху 10 коли в Пловдив (СНИМКИ)

Инцидентът се е случил през март миналата година по време на разразила се буря в квартал „Захарна фабрика”. Голямо дърво се стоварва върху мъжа, докато той е вървял по тротоара близо да дома си.

Велко Генчев разказа, че всичко се е случило много бързо. Съпругата му Марияна Генчева уточнява, че са осъдили общината за обезщетение. Тя добавя, че мъжът и не може да се движи без патерици. Генчева каза още, че за премахване на опасното дърво са подавани сигнали, но никой не се е отзовал.

„Присъденото обезщетение е 30 000 лева. Решението все още не е окончателно, разбрах, че Общината ще обжалва”, добави Марияна Генчева. По думите ѝ семейството трудно е намерило средства за операции на краката на мъжа, след инцидента.

Велко Генчев разказва, че продължават да не се взимат мерки за опасните дървета. От община Пловдив уточнят, че решението на съда не е окончателно и ще се възползват от правото си да обжалват пред Апелативен съд-Пловдив.
nova.bg