/ БТА
Жители на Цалапица окупираха сградата на прокуратурата в Пловдив преди старта на делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Те са издигнали плакати с надписи "Справедливост за Митко" и "Искаме преместване на делото в Окръжна прокуратура".

Протестиращите настояват за бързата екстрадиция на Рангел.

Те смятат, че близнаците от селото, които в момента са обвинени в укривателство на Рангел, ще се измъкнат с условни или минимални присъди. Майката на Митко настоя за среща с окръжния прокурор и с наблюдаващия прокурор, но не бе приета, тъй като отсъстваше от сградата.

"От самото начало знаем, че единият от близнаците - Валентин присъства на убийството. На записите се виждат още четирима души. Двама са участниците в побоя, другите стоят и гледат. Нищо не е направено както трябва от нито една институция. Рангел трябва най бързо да бъде екстрадиран", коментира Атанаска Бакалова.

Досега 7 месеца нито прокуратура, нито полиция, абсолютно никоя инстанция не си е свършила работата", коментира Йорданка от Цалапица, която подкрепя почернените близки от самото начало.

Такова жестоко убийство не се е случвало, нито помним такава жестокост в село Цалапица", добави тя.

Друга жителка на селото посочи, че семейството на близнаците заплашвало, че цялото село щяло да плаче след делото.

Протестът пред прокуратурата продължава.

Присъстващите от селото ще бъдат и на делото срещу близнаците, което е малко по-късно днес.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС