Рангел Бизюрев не се е укривал сам и общувал със свои близки от България, обявиха разследващите органи
Окръжна прокуратура – Пловдив потвърди официално, че заподозреният за убийството на Митко от Цалапица - Рангел Бизюрев, е задържан в Дания. 

"Рангел Бюзелев е задържан в Дания тази сутрин. Очакваме да постъпи повече информация по съответния ред", заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

Тя отбеляза, че има много добра комуникация с партньорските служби и с полицията. 

"Уверяваме ви, че във всеки един случай тези лица ще получат това, за което са призвани действията на нашите служби", каза Христева. 

Работата по случая е продължила активно близо четири месеца

Задържаха в Дания издирвания за убийството на Митко от Цалапица

Стефан Джолев, началник - сектор издирване в Главна дирекция „Национална полиция" заяви, че към момента предвид тази информация е много трудно да се каже дали тя би повлияла по някакъв начин на наказателното производство в България. 

"Бизюрев е задържан в провинциален град на Кралство Дания, където по наша информация е бил започнал работа във фирма за почистване на стъкла", заяви той. 

Джолев съобщи, че самоличността на обвинения не е променена и уточни, че преди да отиде в Дания, той е пребивавал и в Германия. 

Оказва се, че той е пребивал и в други държави освен Дания и Германия. 

"От гледище на майката на Димитър това е безкрайно дълго време. Преди да слезем на този брифинг, имахме изключително емоционална среща с нея. Уверявам ви, че сектор "Издирване" не е спирал да работи по случая с Безирев нито ден. Най-общо казано - този човек положи много усилия да се укрие. И тези усилия в интерес на истината водиха до това, че трябваше да го следваме в не една държава. Човекът заради това, че е живял дълго време в чужбина е изградил мрежа от контакти. Със сигурност не се е укривал сам, не е на улицата, нито се е хранил от кофите за смет. Общувал е със свои близки", посочи Стефан Джолев.