Близки, роднини и приятели на Митко организираха пореден протест
Започна делото срещу братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са обвинени в укривателство на тялото на Димитър Малинов.

БГНЕС

Той беше убит преди три месеца в пловдивското село Цалапица. Преди съдебното заседание близки на Митко протестираха пред съда, а по-късно се преместиха пред прокуратурата.

Майката на жестоко убития Митко: Никой не знаеше за свидетел, който се вижда на записа и бяга

Близки, роднини и приятели на Димитър Малинов от Цалапица дойдоха на мълчалив протест пред сградата на Съдебната палата в Пловдив. А пред прокуратурата те скандират: "Убийците в затвора", "Чадърът е голям, "Справедливост за Митко".

БГНЕС

Разпоредителното заседание по делото за укривателство срещу близнаците беше съвсем кратко. Съдът прекрати съдебното производство и върна делото в досъдебна фаза заради открито съществено процесуално нарушение.

БГНЕС

А то е, че всеки от обвиняемите близнаци е заявил различна версия за своята съпричастност към обвинението. Единият от тях при разследването е заявил, че не се признава за виновен и само е наблюдавал.

Майката на убития Митко от Цалапица настоява за присъди за освободените полицейски директори

Докато другият е признал, че е спомогнал тялото на убитото момче да бъде укрито. Според съдията, това нарушава правото им на защита и е трябвало всеки от тях да бъде представляван от отделен адвокат.

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС

Прокурорът беше изненадан от решението на съда и заяви, че след като е изнесъл обвинителния акт е бил убеден, че няма допуснати процесуални нарушения по време на разследването.

Протестиращите настояват и за нов следствен експеримент и за обвинение за близнаците за съучастие. 
БГНЕС