/ netinfo
С голяма ретроспективна изложба на един от най-обичаните български творци Кольо Карамфилов Градската художествена галерия (ГХГ) започва своята изложбена програма по време на проекта „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“. Откриването на „Необозримо за Кольо К.“ e днес от 18.00 часа.
 
Издигнаха сцената кула за откриването на "Пловдив -ЕСК 2019"

До края на месеца двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ № 15 ще бъдат представени произведения от различни периоди в артистичния живот на Кольо Карамфилов.

Старият град с артистични изненади за откриването на ЕСК 2019

Творбите ще бъдат предоставени за изложбата от галеристи, частни колекционери, приятели. Ще бъдат показани и филми за и с него в опит да се изгради обозрима картина на разноликото му творчество.

Необозримо за Кольо
ГХГ

Карамфилов работи в почти всички жанрове на визуалното изкуство - графика, живопис, скулптура, пърформанс, инсталации, фотография. Изявява се също като режисьор и сценарист.
 
Грандиозната сцена за откриването на ЕСК - символ на Съединението

На 28 януари в ГХГ Пловдив ще бъде представен двуезичен каталог, специално подготвен за изложбата.
 
Проектът се осъществява от Фондация „Култура и съвременност“ в партньорство с галерия U.P.A.R.K. и е част от официалната програма на Европейска столица на културата - Пловдив 2019“.