Георги Танчев
Георги Танчев / МВР
затворник Пловдив
96935
затворник Пловдив
  • затворник Пловдив
Освен едната година затвор за притежание на наркотици, 42-годишният затворник Георги Тачев, по прякор Манджата, който на 10 април не се прибра в Пловдивския затвор, има и друга влязла в сила присъда, съобщи пред Дарик зам-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. Тя е с размер от 1,3 месеца лишаване от свобода и отново е за притежание на наркотични вещества. Изпратена е в Пловдивския затвор и също подлежи на изпълнение, обясни прокурор Илиев.

Затворник „забрави“ да се върне зад решетките в Пловдив
 
Вече почти две денонощия органите на реда издирват затворника, който след работа в мандра в града не се прибира в затворническото общежитие от открит тип към Затвора в града на тепетата. Проверявани са всички възможни места, където може да е – заведения, игрални зали, казина и т.н., но засега без резултат, каза прокурор Илиев.
 
В затворническото общежитие от открит тип "Хеброс" в Пловдив Манджата е бил приведен на 9 март 2018 г.

Няма следа от избягалия в Пловдив затворник (ВИДЕО)
 
Проверката на прокуратурата ще проследи причините и обстоятелства, при които мъжът е назначен на работа в мандрата и как точно се е случило самото бягство, каза още зам-районният прокурор на Пловдив.
 
Георги Танчев е среден на ръст, с нормално телосложение, кестенява коса и тъмни очи.
 
Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОД на МВР-Пловдив на телефони 032/632 210 и 032/932 323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112. Анонимността им е гарантирана.
 
От държавното обвинение допълниха, че съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален общ режим, могат да полагат труд на външни обекти. 

Още чуйте в звуковия файл.